Wat is smudgen eigenlijk?

De term smudgen is afkomstig van de Native Americans die oa. salie verbranden in een Abalone schelp en met de vrijgekomen rook mensen, ruimtes en edelstenen energetisch reinigen.

 

Maar waarom nou smudgen?
Iedere dag neem je verschillende energieën met je mee. Energieën van anderen of van gebeurtenissen. Maar ook energieën van voorwerpen “kleven” of ruimtes.
Want ook daaraan blijven allemaal verschillende energieën hangen.
Je kunt je wel voorstellen dat er op een gegeven moment veel ongewenste energieën die eigenlijk niet van jou zijn, aan jou of je edelstenen blijven hangen.
Wanneer je je stenen, de ruimte of jezelf vrijmaken van deze energieën werkt dat heel zuiverend, stimulerend en geeft weer ruimte voor andere zaken.
Precies wat je wilt voor jou en je edelstenen dus.

HOE MOET JE SMUDGEN?

Smudgen kun je met verschillende soorten materialen doen.
De meest bekende zijn witte salie of palo santo. Salie ruikt erg lekker en is al van oudsher een van de meest geliefde middelen om (negatieve) energie ter verdrijven en ruimtes mee te reinigen.
Maar je kunt het ook gebruiken om mensen en edelstenen reinigen!

 

Reinigen met witte salie doe je als volgt. Steek de witte salie aan laat het even smeulen zodat het gaat roken. En als het eenmaal rookt ga je er mee door de ruimte, langs een persoon (of gewoon lekker langs jezelf) of langs je edelstenen heen. Als je een ruimte reinigt vergeet dan niet ook de hoeken van de ruimte goed te reinigen. Maar het belangrijkste is dat je het vooral op je gevoel doet.

 

Als je klaar bent met het reinigen dan doof je de witte salie.
Maar doe dit niet in water, want dan wordt de salie vochtig en kan hij gaan rotten, waardoor het niet meer te gebruiken is. Doof het liever in zand of een andere vuurvaste ondergrond. Zo kun je je witte salie langer gebruiken.

 

Let wel op bij het branden hiervan!
– Probeer tijdens het branden van salie een goede ventilatie in de ruimte te houden. En adem de liever niet in. Rook inademen kan erg slecht zijn voor de longen. Zeker als je longklachten hebt.
– Kijk uit dat er geen smeulende delen achterblijven.
– Liever niet smudgen met witte salie als je zwanger bent!